במחקר שפרסמו הם טענו ששמונה מתוך 11 מרצים בחוג שייכים לארגוני שמאל קיצוניים. מבדיקת המקור יש אמת בדבריהם. ראש מחלקה בחוג פרסם מאמר בלוס אנג'לס טיימס בו הוא קורא להחרים את ישראל. מרצה בכיר בחוג חתם על עצומת תמיכה בו. יושב ראש ועדת ההוראה פרסם מאמר הקורא להשתמטות ושלושה מרצים בכירים בחוג תמכו בו. מרצה אחרת חתמה על עצומת תמיכה בעזמי בשארה, ודיקן הפקולטה למדעי החברה התראיין לכתבת תחקיר באנגליה נגד הלובי הישראלי הפועל במדינה.
עמוס דרורי, סגן נשיאת אוניברסיטת בן גוריון לקשרי חוץ, אמר בתגובה: "אנחנו לא מכירים ב"אם תרצו" כפרטנר לדיון אקדמי או לדיון במקור אוניברסיטה". אולם בניגוד לסטודנטים לאוניברסיטה בנגב קשה לנפנף את המרצים של עצמה. אחד מהם הוא פרופסור ישראל דוד. "תסלחו לי אבל עד להודעה חדשה המדינה שלי היא מדינת ישראל, ולא ישראל/פלסטין כמו שמציינים שלטים מטעם האוניברסיטה", הוא אמר.
נשיאת האוניברסיטה, פרופסור רבקה כרמי, החליטה לבטל את הראיון איתה בבוקר שנקבע. במכתב ששלחה כתבה: "יש סכנה גדולה בניסיון של תנועות פוליטיות להלך איימים על מוסדות אקדמייםועל התורמים שלהם בכדי להחדיר פוליטיזציה".
אולם מתברר שלמרות ההכחשות וחוסר הרצון להגיב נקטה האוניברסיטה שורה של צעדים: הרקטור הזהיר את המרצים כי עלולים להקליט אותם, ראש המחלקה לממשל ופוליטיקה נקרא לבירור, לנציגיות האוניברסיטה בעולם נשלחו תדריכים כיצד להרגיע תורמים. הסנאט של האוניברסיטה פרסם מכתב בו בוא אומר כי הבעת דעה מפלגתית במסגרת שיעור היא דבר פסול. כמו כן אסר הסנאט על הסגל האקמי להשתמש בשם האוניברסיטה במתן ביטוי ציבורי לדעותיהם הפוליטיות.